Lihapullat juustokastikkeessa

Minun piti tehdä hampurilaisia, mutta kaupassa oli sata muuta ihmista tuuppimassa minua ja unohin ostaa tomaatteja ja salaattia, jotenka meillä ei olis ollu mitään laitettavaa sinne hampurilaisen sisään, kuin jauhelihapihvi. Oli sitten pakko tehdä jotakin muuta, mitä kaapista löytyi, niin syntyi lihapullia juustokastikkeessa.

3 annosta

 • 400g jauhelihaa
 • 1 pieni sipuli
 • 1 yksikyntinen valkosipuli
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 1 tl oreganoa
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/4 tl mustapippuria
 • 1 kananmuna
 • 1 prk ruokakermaa
 • 2 dl kiehuvaa vettä
 • 1 fond du chef liemikuutio
 • 2 rkl tomaattipyrettä
 • 1/2 pkt voimakasta koskenlaskijaa

Silppua molemmat sipulit hienoksi. Sekoita sipulit, mausteet ja kanamuna sekaisin. Lisää jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä pulleroita pannulle. Paista voissa kauniin ruskeiksi. Nosta lihapullat pois pannulta, kadaa pannuun vesi ja kerma, sekä mausta se juustolla ja liemikuutiolla. Sekoita tasaiseksi ja anna juuston sulaa. Lisää lihapullat takaisin ja hauduttele miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat läpeensä kypsiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *