Hummus

Hummukseen taisin saada ensi kosketukseni Kyproksen matkalla kolmisen vuotta sitten. Ainakaan en muista sitä aikaisemmin syöneeni, mutta siellä maisteltiin sitä ystäväni kanssa aina aamiaisella tuoreen leivän päällä. Sen jälkeen olen sitä joitakin kertoja itse tehnyt ja aina se on yhtä ihanaa. Nytkin olen jo useamman päivän ajan yrittänyt muistaa ostaa kaupasta kikherneitä, että tätä herkkua pääsisin tekemään. Eilen muistinkin ja nyt jalostin ne hummukseksi. Itse käytin nyt purkkiversioita, mutta keitetyt ja liotetut käyvät myös oikein mainiosti. Ovat huomattavasti edullisempiakin. Valkosipulia voi laittaa maun mukaan, itse tuuppasin taas melkoisen läjän sitä tuohon annokseen. 🙂

  • 1 prk Bonduelle kikherneitä
  • 1 dl tahinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 (luomu) sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl jeeraa
  • 2 yksikyntistä valkosipulia

Yksinkertaisen helposti surautetaan kaikki ainekset sekaisin tehosekoittimessa tai sauvasurvaimella. Kannattaa maistaa happo ja suola tässä vaiheessa. Itse lisäsin hieman sitruunamehua vielä, sillä se ei oikein maistunut. Laita tekeytymään jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi, niin maut syvenevät.

One thought on “Hummus

Kommentoi