Uunikasviksia välimerellisin vivahtein

Välillä kokkailen muuallakin kuin vain kotona. Olin kummeillani avustamassa ruuanlaitossa pitkänä perjantaina ja lisäkkeeksi syntyi kasviksia. Suomalaiset juurekset yhdistettynä välimeren kasviksiin oli varsin toimiva kokonaisuus ja lisäke ttä oli voinut syödä yksinäänkin kasvisruokana, tosin proteiinilisän tarvitsisi siltikin jostain. Tämä toimi todella hyvin lihan kaverina, eikä kastikettakaan kaivattu. Kuvassa ruoka on ennen uuniin menoa.

6-8 annosta

 • 2 isoa porkkanaa
 • 1/2 lanttu
 • 1 iso palsternakka
 • 1 punasipuli
 • 1 kesäkurpitsa
 • 1 pieni munakoiso
 • 1 keltainen paprika
 • 1 punainen chili
 • yhden valkosipulin kynnet
 • 1 pkt fetaa
 • 1 pieni prk vihreitä oliiveja
 • vajaa 1dl oliiviöljyä
 • 1 rkl provencen yrtit sekoitusta
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1/2 sitruunanmehu

Esi keitä juurekset puoli kypsiksi. Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuorivalkosipulin kynnet ja halkaise ne kahtia. Sekoita isossa kulhossa kasvisten joukkoon öljy ja mausteet. Anna marinoutua viileässä noin tunnin verran ennen paistamista. Ennen uuniin laittoa pilko paistoksen päälle feta ja levitä sekaan vielä oliivit. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkoile lihan lisäkkeenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *