Marinoitu hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti on perinteinen ja helppo jälkiruoka ja sitä voi kerralla tehdä isomman satsin, jollonka se taipuu aamulla maustamattoman jogurtin kaveriksi tai sellaisenaan väli- tai iltapalaksi. Hedelmiä varioimalla saa joka kerta eri makuista herkkua. Marinoimalla hedelmät saa siihen uusia makuja. Marinadiin voi lisätä myös tilkan lempilikööriään antamaan makua. Tällä kertaa tein kuitenkin alkoholittoman version.

8 annosta

 • 1/2 tuore ananas
 • 1/2 hunajameloni
 • 1 omena
 • 1 päärynä
 • 1 banaani
 • 1 verigreippi
 • 1 tl kuivattua inkivääriä
 • 2 tl kanelia
 • 2 rkl sweet chili kastiketta
 • 3 rkl juoksevaa hunajaa
 • 1/2 sitruunan mehu

Pilkokasvikset pieniksi suupaloiksi. Irrotteli greipistä kalvot ja pilko hedelmäliha hedelmien joukkoon. Purista joukkoon sitruunanmehu ja lisää hunaja ja chilikastike. Mausta kanelilla ja inkiväärillä. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa jogurtin, kermavaahdon kanssa tai siltänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *