Keikausvoileipäkakku

Viime kesänä tein elämäni ensimmäisen kerran voileipäkakkua. Maussa ei ollut mitään vikaa, mutta ulkonäössä olisi ollut paljonkin parantamisen varaa. Tällä kertaa päätin kokeilla idiootti varmaan ohjetta, missä yksinkertaisesti mikään ei voisi mennä pieleen. Paitsi, että olisi pitänyt olla isompi vuoka. Tällä ohjeella sain tehtyä 21 senttisen irtopohjavuuan ja 12 senttisen irtopohjavuuan kakut. Idea tässä olisi varmaan tehdä vain yksi kakku. Elikkäs sillä tavalla kannattaa ohjetta suhteuttaa, minkä kokoinen vuoka sattuu kotoa löytymään. Ohjeen alkuperää en tiedä, sillä ystävän reseptivihkosta tämän kopioin.

 • 4 liivatetta
 • 250 g kinkkua (itse käytin keittokinkkua)
 • 1 punainen paprika
 • 2-3 ruukkua ruohosipulia (näin kesäaikaan kaksi riittää, sillä ovat niin isoja puskia)
 • 4 dl kuohukermaa
 • 2 prk piparjuurituorejuustoa (Creme Bonjour)
 • 1 1/2 dl sinappikurkkusalaattia
 • 1/2 tl mustapippuria
 • 1/2 dl vettä
 • 300g Real täysjyväruisleipää
 • kostutukseen maitoa

Koristeluun:

 • viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja

Vuoraa irtopohjavuuan pohja kelmulla ja voitele reunat öljyllä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise rypäleet ja tomaatit ja asettele ne mielesi mukaan vuuan pohjalle leikkauspinta vasten vuokaa. Hakkaa kinkku ja paprika veitsellä oikein hienoksi. Hienonna myös ruohosipuli. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon myös tuorejuusto. Sekoita kermajuusto massa hienonnettuihin raaka-aineisiin. Lisää sinappikurkkusalaatti ja mausta mustapippurilla. Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivatevesi ohuena nauhana massan joukkoon samalla reippaasti sekoittaen. Kaada massa vuokaan varovasti, jottei koristelusi kärsi. Leikkaa ruisleipä oikeaan muotoon ja kostuta maidolla. Painele kakkumassan päälle kanneksi. Tästä siis tulee kakun pohja. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa kakku vadille siten, että painat lautasen vuuan päälle ja käännät ympäri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *