Tomaattinen jauhelihapata

Tämän ruuan jälkeen oli taas kerran todettava, että en osaa tehdä ruokaa vain kahdelle hengelle kerrallaan. Onneksi on olemassa pakastin ja näin ruokaa voi sitten ottaa evääksi vaikka töihin. 🙂 Tämä ruoka valmistui periaatteella, mitä on kaapissa, päätyy pataan. Kasviksia voi laittaa makunsa mukaan ja ei ole pakko käyttää pakastekasviksia, mutta minusta ne helpottavat ja nopeuttavat monesti ruuan laittoa. Itse söin ruokaa ihan tällaisenaan, mutta passaa hyvin myös riisin tai makaronin kaveriksi.

6-8 annosta

 • 400 g jauhelihaa
 • 1 prk (luomu) tomaattimurskaa
 • 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
 • 1/2 pss wokkivihanneksia
 • 1/2 kesäkurpitsa
 • 2 pientä sipulia
 • valkosipulia maun mukaan
 • mustapippuria
 • suolaa
 • hitunen soketria
 • oreganoa
 • chilirouhetta

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää joukkoon pilkotut sipulit ja kesäkurpitsa. Anna ruskistua hetki. Lisää tomaattimurska ja pakastevihannekset. Mausta. Anna hautua miedolla lämmöllä noin kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon pavut kastikkeineen. Anna kiehahtaa sen verran, että pavut kuumenevat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *