Kauraomenapaistos

Tänä vuonna on hukuttu omeniin – ihan kirjaimellisesti. Jokaisen puut tuntuvat notkuvan omppuja ja mekin saatiin osamme isän tuliaisina Pohjois-Karjalasta. Kukaanhan ei määräänsä enempää jakso omenoita syödä sellaisenaan, jotenka jotenkin niitä oli jalostettava. Päätin pitkästä aikaa tehdä kauraomppupaistosta omppupiirakan sijaan. Tämä on ihan perusohje ja sokeriksi kelpaa tavallinenkin sokeri. Monesti olen korvannut osan kaurahiutaleista mantelilastuilla ja joskus jopa heittänyt sekaan mariannemurskaa. Nyt kuitenkin ihan perusohjeella tämän tein.

  • 5-10 omenaa riippuen omppujen koosta
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • kanelia

Jos teet kotimaisista omenista riittää niille pelkkä huolellinen pesu kuorimisen sijaan. Poista siemenkodat ja viipaloi melko ohuiksi palasiksi. Laita voideltuun uuni vuokaan ja ripottele päälle kanelia makusi mukaan. Sulata voi ja sekoita siihen jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri, sekä leivinjauhe. Lusikoi seos omenoiden päälle. Paista 200 asteessa noin puolisen tuntia. Tarkkaile pinnan väriä, jos tummuu liikaa, voit peittää vuuan foliolla tai alentaa hieman lämpöä uunissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *