Tonnikala-pastasalaatti

Minä rakastan tonnikalaa – siitäkin huolimatta, ettei sen syöminen ole kovinkaan eettistä. Syön tonnikalaa tuoreena ja purkista, useimmiten purkista, sillä tuore on niin tolkuttoman kallista. Uusi lempparini on myös Torinon proteiinipasta. Ihan huippua, vihdoinkin pastaa vähemmille hiilareilla ja maistuu vielä todella hyvälle. Suosittelen kokeilemaan, sillä ei ole hinnallakaan pilattu. Toki ei kyllä varmasti onnistu ketohiilareihin tuon pastan ujuttaminen, mutta jos on vähän sallivampi, niin maistakaa ihmeessä. 🙂 Tämä simppeli salaatti valmistuu hirmuisen nopeasti ja on täydellistä vähän lämmitettynä (lähinnä siis heti valmistuksen jälkeen, kun pasta on vielä lämmintä), mutta maistuu myös kylmänä. Rucola sopii salaattiin ihan älyttömän hyvin, mulla ei vaan sattunut tekohetkellä sitä olemaan.

3 reilua eväsannosta

  • 150g pastaa
  • suolaa ja oliiviöljyä keitinveteen
  • 1 prk sweet chili tonnikalaa
  • 12 kivetöntä mustaa oliivia (kalamatat on parhaita)
  • 1 vihreä paprika
  • 2 tomaattia
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 tl balsamicoa
  • mustapippuria

Keitä pasta kypsäksi suolatussa ja öljytyssä vedessä. Kuutioi tomaatit ja paprika. Sekoita ainekset keskenään. Lisää majoneesi, pippuri ja balsamico. Sekoita tasaiseksi. Jos maltat, anna vetaytyä jääkaapissa, sillä tämä eväs vain paranee odottelun myötä. 🙂

Kommentoi