Kurpitsa-porkkanasosekeitto

Olen koko syksyn hipeltänyt erilaisia kurpitsoja marketeissa ja ilokseni huomannut, että valikoimassa on todella muutakin kuin perinteista kesäkurpitsaa, jota Suomessa on kyllä saatavilla ympäri vuoden. Muutama päivä sitten kannoin kaupasta kotiin myskikurpitsan (butternut squash). Jonkin aikaa sitä pyörittelin, että mihinkä sen haluaisin käyttää – sillä mielessäni oli useampikin ohje, mihin tuota herkkua voisin jalostaa. Päädyin keittoon, sillä jotakin ruokaa oli jokatapauksessa laitettava. Jääköön nyt piiraat tuonnemmaksi. 😉

4 annosta

  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 1/2 myskikurpitsa (yhtä paljon kuin porkkanaa)
  • 1/2 keltainen paprika
  • 1 iso sipuli
  • valkosipulia maun mukaan
  • vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • mustapippuria
  • 2 rkl sulatejuustoa
  • 2 dl ruokakermaa (itse käytin Emmentalin makuista)

Pilko kasvikset kuutioiksi (mitä pienempiä ovat, sitä nopeammin keitto valmistuu). Peitä kasvikset vedellä ja lisää joukkoon liemikuutiot. Keitä kypsäksi, noin puolisen tuntia. Mausta mustapippurilla ja sulatejuustolla. Soseuta keitto sauvasurvaimella ja lisää joukkoon kerma. Kiehauta. Tarjoa raejuuston kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *