Avokadohummus

Avokado ja hummus – sinä kaksi kielen menneessään vievää asiaa. Mutta mitä tulee, kun ne yhdistää? Ehkä taivaallisin levite/dippi/töhnäke! Olen voidellut tällä hapankorppuja iltapalaksi, eväsleipiä töihin, syönyt paljaaltaan. En keksi sellaisia ylistyssanoja tälle, jotka antaisivat töhnälle oikeutta. Suosittelen jokaisen kokeilemaan tätä herkkua, samasta paketista saa hyviä rasvahappoja ja proteiinia.

  • 1 kypsä avokado
  • 1 prk säilöttyjä kikherneitä
  • 2-3 kynttä valkosipulia
  • 1 iso rkl tahinia (minulla oli hunajalla maustettua)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/4 tl jeeraa

Halkaise avokado ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Valuta ja huuhdo kikherneet. Kuorivalkosipulin kynnet ja viipaloi ne. Laita kaikki ainekset kulhoon ja ajele sauvasekoittimella hienoksi. Jos tahna on mielestäni liian jähmeä voi sitä ohentaa hieman oliiviöljyllä. Minä tykkäsin kuitenkin, että se on jämäkkää, jotta sitä on helppo käyttää levitteenä.

Kommentoi