Puolukka-kookospiirakka

Olimme isäni luona jonkin aikaa sitten lauantaina lounastamassa maailman parasta karjalanpaistia, niin ajattelin tehdä jotakin mukaan vietävää jälkiruokaa, jota voi nauttia kahvia kanssa hyvän lounaan kruununa. Löysin tämän ohjeen Pirkan sivuilta. Ohjeessa voi käyttää myös valmistaikinaa, mutta minä tein sen itse. Mielestäni kaupan valmiit taikinat ovat kalliita ja pohjan tekemiseen ei oikeasti mene kovin kauaa aikaa. Pohjaksi laitoin perus muropohjan, joka on mielestäni kaikkein parhaimman makuinen marjapiirakoissa. Me nautiskeltiin piirakkaa vaniljakastikkeen kanssa, mutta vaniljajätski olisi ollut myös oikein toimiva vaihtoehto.

Pohja:

 • 150 g voita
 • 1 dl sokeria
 • 1 kananmuna
 • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

 • 3/4 dl sokeria
 • 1 1/2 dl kookoshiutaleita
 • 4 dl puolukoita
 • 100g voita sulatettuna
 • 1 rkl perunajauhoja
 • 1 rkl sokeria

Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Tällä välin sekoita perunajauhot ja ruokalusikallinen sokeria puolukoihin. Sekoita sulaan voihin kookos ja sokeria. Ota pohja uunista ja levitä puolukat pohjan päälle. Ripottele kookosseos marjojen päälle ja paista vielä 20 minuuttia.

Kommentoi