Pekaanipähkinäpiiras á la Bon Temps

Sain joululahjaksi isännältä True blood keittokirjan, josta olin jo pitkään haaveillut. Tämä on ensimmäinen jenkkikeittokirjani ja Lousianalainen ruoka vaikuttaa kyllä ihanalta (vaikkakin tukkii jokaisen valtimot varmasti). Oltiin vierailulla ystävien luona Joensuussa ja jotakin vietävää oli tietenkin kehiteltävä mukaan. Tekaisin tuosta kirjasta perinteisen pekaanipähkinäpiiraan ja se vei kyllä kielen mennessään. Tosin vähentelin sokerin ja siirapin määrää, sillä niitä olisi tullut aivan tolkuttomasta täytteeseen. Minulla ei myöskään ollut oikeaa siirappia, niin käytin vaaleaa siirappia. Tässä olisi nyt minun versioni Sookien isoäidin tekemästä pekaanipiiraasta. Maistaa taivaalliselle jäätelön kanssa.

Pohja:

 • 125 g voita
 • 1 dl sokeria
 • 1 kananmuna
 • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria

Täyte:

 • 1 dl sokeria
 • 1 rkl vehnäjauhoja
 • 3 isoa kananmunaa
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 2 1/2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
 • 2 dl vaaleaa siirappia

Vatkaa sokeri ja voit vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon. Painele takina piirakkavuuan pohjalle. Sekoita kulhossa sokeria ja jauhot. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää sokeriseos muniin, lisää siirappi ja vaniljauute. Kääntele joukkoon pekaanipähkinät. Kaada täyte taikinan päälle ja paista 45 minuuttia 175 asteisessa uunissa, Täytteen tulee olla kiinteää ja kauniin ruskeaa. Jos reunat uhkaavat kärtsätä, voi piirakan suojata foliolla.

Kommentoi