Kinkku-juustomuffinssit

Löysin tämän ohjeen Iltasanomien blogista ja resepti vaikutti juuri siltä, että sitä olisi ehdottomasti kokeiltava ja arvasin, että töissäkin nämä yksilöt tekisivät kauppansa. (Tosin tiimihuoneen pöytä on sellainen jätemylly, että ihan kaikki syödään mitä sille pöydälle jätetään, oli se sitten mitä hyvänsä. :D) Leivoin kaksinkertaisen annoksen, jotta muffareita riittäisi kotiinkin. Tätä reseptiä olisi helppo varioida kasvisversioksikin (olisi ehkä pitänytkin, sillä en muistanut että meillä on töissä myös kasvissyöjiä), kinkun voi helposti korvata vaikka paprikalla ja veikkaan, että ovat silti yhtä hyviä.

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 pss (250 g) kinkkusuikaleita
  • 1 pss (175 g) Emmental juustoraastetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl oliivioljyä

Sekoita vehnäjauhot kuivat aineet ja kinkku, sekä juustoraaste keskenään. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito ja öljy tasaiseksi seokseksi. Lisää tämä kuiva aineiseen ja sekoita taikinatasaiseksi. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin viisitoista minuuttia. Annoksesta tulee reilu 20 muffinssita hieman vuokien koosta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *