Broileria paprikakastikkeella

Tämä ruoka tehtiin periaatteella, mitä kaapista löytyy ja mahdollisten jämien hyödyntäminen oli myös tarkoituksena.  Minusta broilerista tulee ihanan mehevää tällä tavoin valmistettuna. Pannulla siitä saa nopeasti kuivaa, jos täryyttää liikaa. Ehkä meille kaikille on iskostettu takaraivoon salmonellan vaara. Lisäkkeeksi tälle eväälle passaa mainiosti juurekset tai vaikkapa riisi. Meillä nautittiin tätä uunibataattien kanssa.

  • 750 g broilerin rintafileitä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 iso sipuli
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 1 prk ruokakermaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • 1/2 pkt voimakasta Koskenlaskijaa

Paista broilerin fileistä pinnat kiinni pannulla. Rouhi päälle mustapippuria, suolaa ja ripottele pinnalle paprikajauhetta. Pilko paprijat ja sipulit pieniksi kuutioiksi ja paista nopeasti pannulla. Kaada joukkoonruokakerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Asette fileet uunivuuan pohjalle. Kaada paprikakastike kanojen päälle. Viipaloi Koskenlaskija ohuiksi siivuiksai ja asettele fileiden päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.

Kommentoi