Hedelmäinen rahkapiirakka

Pääsiäiseen kuuluu rahkapiirakka ja niin kuului tänä vuonna meilläkin. Nyt on kyllä päässyt aikaa pääsiäisestä vierähtämään, mutta tätä piirakkaa passaa nautiskella kyllä muulloinkin, kuin vain pääsiäisenä. Alkuperäinen resepti on peräisin Valion tämän keväisestä ruokalehdestä. Varioin kuitenkin reseptiä pikkuisen omiin tarpeisiin sopivammaksi.  Jos enemmän variaatiota haluaa, niin hedelmät voi vallanmainiosti korvata myös marjoilla tai vaikka raparperilla. Ohje on tarkoitettu ”normaalikokoiselle” uunipellille, mutta tein ohjeella 60 senttiselle pellille ja oikein hyvin riitti taikina siihenkin. Tällöin toki pohjasta tulee hieman ohuempi.

Uuni pellillinen

Pohja:

 • 250 g voita
 • 2 ½ dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 7 ½ dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta

Muruseokseen lisätty:

 • 1 dl mantelijauhetta

Lisää pohjataikinaan:

 • 1 prk kermaviiliä (200g)
 • 2 kananmunaa

Täyte:

 • 2 prk maustettua rahkaa (itse laitoin omena-kanelia)
 • 1 kananmuna
 • 1 prk persikkaa mehussa (240 g/425 g)
 • 1 prk päärynän puolikkaita mehussa (240 g/ 425 g)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauhot ja nypi seos murumaiseksi. ota seosta talteen 3 dl päällysmurua varten. Lisää tähän päällismuruseokseen 1 dl mantelijauhetta. Lisää pohjataikinaan kermaviili ja kanamunat. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipellille jauhotetuin käsin. (Taikina on aika tahmaista, joten jauhoja on hyvä käyttää ihan runsaasti.) Sekoita rahkat ja kanamuna keskenään. Pilko hedelmät viipaleiksi. Levita rahkaseos taikinan päälle. Asettele rahkakerroksen päälle viipaloidut hedelmät ja ripottele pinnalle muruseos. Anna paistua 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *