Mantelinen kaurapuuro

Minun aamupalaani kuuluu hyvin usein puuroa. Se perinteinen kaurapuuron puputtaminen alkaa jossain vaiheessa tökkiä ja on keksittävä ideoita tuunata puuroa uudelle levelille. Tokihan sen puuron lisäkkeitä voi aina muutella, mutta ihan perus aineksiakin voi välillä käydä hämmentämässä. Olen löytänyt uuden tuttavuuden hiljattain, joka passaa kaikille maitovammaisille, sekä myös vegaanille – nimittäin mantelimaito on osoittautunut aivan ihanaksi puuron nesteeksi. Sillä saa peruskaurapuurosta ihanan samettista. Pähkinäallergisen on kuitenkin ehkä syytä varoa tätä puuroa.

1 annos

  • 2 dl mantelimaitoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • suolaa maun mukaan (mielellään ruususuola tai kalaharin suolaa)
  • makeutusta maun mukaan (itse laitan steviaa)
  • ½ tl (luomu)vaniljauutetta
  • tarjoiluun 1 dl marjoja oman maun mukaan (oma lempparini on vadelmien ja mustikoiden yhdistelmä)

Mittaa mantelimaito ja kaurahiutaleet mikron kestävään astia. Kuumenna täydellä teholla kolme minuuttia välillä sekoittaen. Tarkkaile, ettei puuro kuohu yli mikrossa. Lisää mausteet valmiiseen puuroon ja nauti marjojen kanssa. Ei muuten lempeämpää aloitusta voi olla aamulla! (Niin ja muista ottaa proteiinit aamupalalle puuron lisukkeeksi. 🙂 )

Kommentoi