Appelsiininen 4-viljan puuro

Appelsiinimehu maustaa 4-viljan puuron ihanan raikkaaksi aamupalaksi. Jos aamulla tekee mieli jotakin makeaa, niin tässä on oiva vaihtoehto siihen tarkoitukseen.  Appelsiinimehun voi vaihtaa myös vaikka omenamehuun, jos ei ihan niin happamasta pideä. Toki makeuttamalla puuroa, saa myös peitettyä appelsiinin tuomaa happamuutta. Jotenkin omaan suuhun ei vaan enää sellainen superimelä istu. Tästä puurosta saa potkua pimeimpään ja harmaimpaan aamuunkin! jos ei muuten, niin ainakin se on piristävän näköinen. 🙂 Maustoin puuron kanelilla, sillä se on mielestäni aivan taivaallista banaanin kanssa. Kannattaa suosia luomukanelia, sillä se ei sisällä tavallisen kanelin tapaan lainkaan kumariinia, joka on maksatoksinen ane. Varsinkin pienten lasten ruuissa tulisi välttää tavallista kanelia (Cinnamun Cassia).

1 annos

  • 2 dl (luomu)appelsiinimehua
  • 1 dl 4-viljan hiutaleita
  • suolaa maun mukaan (suosi ruususuolaa tai kalaharin suolaa mineraalipitoisuuden vuoksi)
  • (luomu)kanelia oman maun mukaan
  • makeutusta oman maun mukaan (itse en tähän kaipaa lisämakeutusta)
  • 1 banaani tarjoiluun

Mittaa hiutaleet ja mehu mikron kestävään astiaan. Kuumenna kolme minuuttia täydellä teholla mikrossa. Vahdi kypsennyksen aikana, ettei puuro kiehu yli. Hämmennä tarvittaessa. Mausta valmis puuro ja viipaloi banaani puuron päälle.

Kommentoi