Bantoffeepiiras

Olen aina halunnut kokeilla kondensoidun maidon keittämistä kinuskiksi. Törmäsinkin sitten netissä useisiin bantoffee piirakan resepteihin ja ajattelin kokeilla tätä herkkua itsekkin. Varioin reseptin itse, joten puhdas bantoffee piirakka tämä ei varmastikkaan ole. Omaan suuhun kyllä maistui hyvältä. Piirakka on valmiina varsin löysää, joten siitä on hankala eikata kauniita paloja. Makuelämykseen tämä ei vaikuttanut, mutta estetiikkaan kylläkin. Onnistuin tosin pilaamaan yhden kattilan toffeeta keitellessäni, joten varoituksen sanana voin sanoa, että kannattaa irrotella etiketti ja etiketin liimat purkista huolella ennen kattilaan upottamista, sillä lopputuloksena on muuten hyvin liimainen kattila, jonka puhdistaminen on melkoisen työlästä ja aikaa vievää…

  • 300 g Digestive keksejä
  • 100 g voita
  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 banaania
  • suklaata koristeluun

Aloita piirakan valmistaminen keittämällä maitopurkkia kolmen tunnin ajan. Upota purkki veteen ja pidä huoli keittämisen aikana, että vesi peittää purkin koko ajan. Kun purnukka on keitetty, avaa se varovasti, ettei kuuma toffee roisku päällesi. Purkin voi keittää myös vaikka edellisenä päivänä. Tosin tällöin toffee jähmettyy purkissa, joten kannattaa notkistaa toffeeta huuhtelemalla purkkia kuumalla vedellä. Sulata voi ja sekoita se murennettuihin Digestive kekseihin. Painele muruseos piiras vuuan pohjalle ja reunoille. Lapioi päälle kondensoitu maito. Viipaloi banaanit ja vatkaa kerma vaahdoksi. Asettele toffeen päälle kaksi viipaloitua banaania ja lapioi banaanien päälle vatkattu kerma. Koristele yhdellä banaanilla ja raastetulla suklaalla.

Kommentoi