Hyydytetty voileipäkakku

Voileipäkakku on ehkä parasta suolaista tarjottavaa ikinä! Itse en osaa tehdä perinteisiä voileipäkakkuja, mutta näitä hyydytettyjä versioita olen kokeillut muutamaan otteeseen. Alkuperäinen ohje on MonkeyFood-blogista, jota hieman modifioin omaan makuun sopivaksi. Tämä ohje antaa loistavan perustan vaikka minkälaisille kokeiluille ja makuvariaatioille. Ajallisesti kakun tekoon ei tuhraannu kovinkaan pitkää aikaa, ainoastaan hyydyttäminen vie aikaa. Kakku on tehty 26 senttiseen irtopohjavuokaan.

Pohja:

 • 400 g Real leipää
 • 0,5 dl maitoa
 • 75 g voita

Täyte:

 • 6 liivatelehteä
 • 250 g tuorejuustoa (itse käytin ruohosipulilla maustettua)
 • 2 dl ranskan kermaa
 • 350 g kinkkua
 • 1 dl ruohosipulisilppua
 • 1 tl pippuria
 • (suolaa)
 • ½ dl vettä
 • 2 dl kuohukermaa
 • 1 punainen paprika
 • 3 dl suolakurkkua

Koristeluun:

 • kirsikkatomaatteja

Päällystä irtopohjavuuan pohja tuorekelmulla ja voitele reunat öljyllä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi leipä mahdollisimman hienoksi sauvasurvaimella tai tehosekoittimella. Lisää leivän joukkoon maito ja sulatettu voi. Kuutioi paprika, suolakurkut ja kinkku pieneksi kuutioksi. Silppua myös ruohosipuli. Sekoita tuorejuustoon ranskankerma, mausteet, paprika, suolakurkku ja kinkku. Vaahdota kerma ja lisää se massan joukkoon. Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää massaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Painele 3/4 leipäseoksesta vuuan pohjalle. Kaada päälle puolet täytteestä. Levitä päälle puolet jäljellä olevasta leipämuhennoksesta. Kaada päälle loput täytteestä ja sirottele pinnalle loput leivän murut. Peitä kakku kelmulla ja laita kylmään tekeytymään mielellään yön yli. Koristele valmis kakku puolikkailla kirsikkatomaateilla.

4 thoughts on “Hyydytetty voileipäkakku

 1. Tein tätä ohjetta vähän muokaten kahteen leipävuokaan, käänsin vielä päälaelleen eli laitoin hyydytetyn massan ensin ja leipämurut päälle ja tuli tosi hyvää!
  Teen hyydytettyä voileipäkakkua ehdottomasti ensi viikonlopun juhliiin. Kiitoksia reseptistä!

 2. Miten kuohukerma, vaahdotettuna vai sellaisenaan? Viidesti luin reseptin eikä osu silmiin.

  1. Vaahdotettuna laitoin. Olen epähuomiossa unohtanut sen mainita reseptissä. Korjaankin sen heti. Kiitos kun huomautit 🙂

Kommentoi