Lillyn viinerit

Sai tämän ohjeen yhdeltä ystävältäni ja hänen luvallaan nyt julkaisen ohjeen blogissani. Nämä leivonnaiset olivat todella herkullisia ja rakenteeltaan jotakin pullan ja viinerin välimaastosta. Töissä kelpasivat kuin kuumille kiville (tosin työpaikan kahvipöydältä herkkujen häviäminen ei vielä kerro mitään laadusta, sillä kaupaksi menee vähän epäonnistuneempikin asia….) Taikina on helppotekoinen ja ainoastaan aikaa menee kohottamiseen. Hirmuisesti eivät omat tekeleeni kohonneet kahden tunnin kohotuksen aikana, mutta maku oli silti taivaallinen.

n. 15 viineriä

Taikina:

  • 150 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 300g vehnäjauhoja

Täyte:

  • 75 g voita
  • 150 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja lisää siihen kylmä maito ja hiiva. Lisää sokeri, kananmuna ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Sekoita pehmeään voihin tomusokeri ja vaniljasokeri. Kaulitse taikinasta yksi suorakaiteen muotoinen levy hieman jauhotetulle alustalle. Levitä taikinan päälle täyte ja kääri taikina rullalle. Leikkaa rulla noin 1,5 sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele muffinssivuokiin. Kohota viinereitä huoneenlämmössä 1-2 tuntia. Voitele kohottamisen jälkeen kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *