Kevyemmät juustosarvet

Luin artikkelin pokerinpelaajasta, jonka harrastuksena on ruuanlaitto. Artikkelissa käsiteltiin aika paljon myös minua koskettavia ajatuksia. Minä en juurikaan pokeripöydässä viihdy, lähinnä työpaikan pokeri-illat ovat minun juttuni, mutta tiedän monen suomalaisen siellä viihtyvän ja harjoittelevan monet tunnit internetissä pelaten nettipokeria, etenkin tämä tietokoneen edessä pelailu on yleistynyt paljon. Arpojen raaputtaminen on minun juttu ja välillä myös bingoilu, niitäkin pääsee tekemään nykyisin kotoa ja ruudusta käsin. Minulle ruuanlaitto on yksi harrastuksista – luen paljon keittokirjoja, surffailen netissä erilaisilla ruoka-aiheisilla sivuilla ja muutenkin etsin uusia reseptejä jatkuvasti testailtavaksi. Yksi asia, joka artikkelissa kuitenkin minua eniten kosketti, oli kokkaus muita varten. Nautin siitä, että saan tarjoilla tekeleitäni ystävilleni ja lähimmäisilleni. Hiljattain tarjoutuikin tilaisuus tarjoilla herkkuja perhepiirille. Tällä kertaa pöytään päätyivät juustosarvet kyvyemmällä reseptillä. Taikinasta tuli uunissa päältä ihanan rapeaa ja sisältä pehmeää. Toimii ihan varmasti joka suuhun. Ohje on myös täysin kananmunaton, jos sarveta jättää voitelematta.

16 kpl

  • 2 dl Emmental-juustoraastetta
  • 4 dl (luomu) täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl (ruusu)suolaa
  • 2 dl maustamatonta joguttia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • täytteeksi homejuusto tai samaa juustoraastetta kuin taikinaan, pinnalle seesamin siemeniä tai unikonsiemeniä
  • voiteluun kananmunaa

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään sekaisin. Lisää joukkoon oliiviöljy ja maustamaton jogurtti. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahteen samankokoiseen osaan ja kaulitse taikinapallot noin 1/2 sentin paksuisiksi ympyröiksi. Jaa ympyrät kahdeksaan yhtä suureen osaan. Lisää jokaisen viipaleen leveään päätyyn juustoraastetta tai homejuustoa oman maun mukaan. Kierrä taikina rullalle aloittaen leveästä päästä. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele päälle seesamin siemeniä tai unikon siemeniä.

Kommentoi