Kanaa currykastikkeessa

Kaikki, jotka minua vähänkään tuntevat, tietävät, että inhoan currya. En ole koskaan tykännyt tuosta kyseisestä mausteseoksesta, kunnes viime talvena nautin Silja Europan buffetissa ehkä taivaallisinta currykastiketta ikinä. Hieman piti ajatusta työstään, ennen kuin uskalsin ruveta kotona semmoista tekemään. Täytyy kuitenkin myöntää, että tämä kana oli mielestäni erityisen hyvän makuista siitä currysta huolimatta. Ihan en päässyt samoihin makuelämyksiin kuin laivalla, mutta ei tämä syömättäkään jäänyt. Itselläni oli etnisestä kaupasta ostettua curryjauhetta, joka mielestäni on paremman makuista kuin ”tavallisten kauppojen” curryjauheet. Mestari tietenkin sekoittelisi currynsa itse…

20130619_135521

3 annosta

 • 3 suurta broilerin rintafilettä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • kookosöljyä paistamiseeen
 • 2 dl kermaa
 • 2 dl vettä
 • suuri sipuli
 • 3 kynttä valkosipulia
 • 1 prk ananaspaloja valutettuna
 • chilijauhetta oman maun mukaan
 • currya oman mukaan (laitoin itse n. 2 tl)

Paista broilereista nopeasti pinnat kiinni. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Asettele uunivatiin. Freesaa sipuleita hetki pannulla. Lisää kerma ja vesi. Mausta chilillä ja currylla, sekä hitusella mustapippuria ja suolaa. Keitä hetken aikaa kasaan. Lisää viimeiseksi ananaspalat ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kastike rintapalojen päälle ja hauduta uunissa 175 asteessa n. 30-45 min. (Riippuen uunin tehosta).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *