Paremmat mokkapalat

Mokkapalat oli varmaan niitä ensimmäisiä leivonnaisia, mitä koskaan leivoin ihan itse. Niihin liittyy muutenkin paljon muistoja, sillä juurikin mokkapaloja ostettiin aina koulun myyjäisistä ja ala-asteen discon kioskista. Niitä leivottiin kotona myös synttäreille. Valehtelematta en ole leiponut mokkapaloja ainakaan kymmeneen vuoteen, enkä varmaan ole syönyt niitä lakkiaisteni jälkeen, jossa siis myös luonnollisesti tarjoiltiin mokkapaloja, koska ne olivat minun suurinta herkkuani. Minusta mokkapaloihin kuuluu rouhittu suklaa taikinan sekaan, joten sitä myös löytyy tästä versiosta. Päälliseen lorahti vähän liikaa kahvia, niin se ei ihan jähmettynyt niin hyvin kuin olin ajatellut, mutta silti maistui ihanalle. Mokkapalan kuorrutus onkin se mokkapalojen paras juttu…

Mokkapalat

Pellillinen, eli 16-24 palaa

Taikina:

 • 4 kananmunaa
 • 2 1/2 dl sokeria
 • 200g voita
 • 2 dl maitoa
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl  tummaa kaakaojauhetta
 • 1 rkl leivinjauhetta
 • 1 Marabou premium Orange 70% suklaalevy rouhittuna

Kuorrute:

 • 75 g voita sulatettuna
 • 3/4 dl vahvaa kahvia
 • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
 • 4 dl tomusokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • Lisäksi koristeluun nompparelleja

Aloita rouhimalla suklaa. Vatkaa sitten kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi jäähtyneenä ja maito. Sekoita. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Viimeiseksi lisää joukkoon rouhittu suklaa. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kypsää. Anna pohjan jäähtyä kunnolla, ennen kuin lisäät kuorrutteen. Kuorrutetta varten sulata voi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää voisula ja kahvi vuorotellen. Sekoita voimakkaasti ja nopeasti. Levitä valmis kuorrute nopeasti pohjalevyn päälle, ettei se ehdi jähmettyä. Koristele nompparelleilla. Leikkaa palasiksi vasta, kun kuorrute on jähmettynyt kokonaan.

 

One thought on “Paremmat mokkapalat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *