Kevyempi kinkkupiirakka

Minusta kaikenlaiset piiraat on ihania tarjottavia ja syntyvät suhteellisen nopeasti. Lisäksi aina on kaapissa jotakin, mistä voi loihtia tarvittaessa hätävarapiiraan. Kuitenkin usein piirakat ovat aika rasvaisia ja tuhteja ylipäätäänkin, niin arvelin tuunata tavallista piirakkaa hieman kevyemmäksi. Mielestäni onnistuin tässä melko hyvin, sillä vieraat kiittelivät piirakasta ja loppu hävisi isännän suuhun melkenpä huomaamatta. Kevyempi ruoka ei siis missään nimessä tarkoita mautonta tai pahanmakuista. Piirakka pohja on aivan oma sovellukseni ja se toimii kyllä ihan kaikenlaisten suolaisten täytteisen kanssa. Itse haaveilen tällä hetkellä seuraavan kerran kokeilevani kanapiirasta tai parsakaali-feta piirakkaa.

Kevyempi kinkkupiirakka

Pohja:

 • 100g voita
 • 1 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl vehnäleseitä
 • 1/2 dl vettä
 • suolaa

Täyte:

 • 125 g kinkkua
 • 1 vihreä paprika
 • 1 kevätsipuli
 • 50 g fetaa
 • 2 dl maitoa
 • 1 kananmuna
 • chilijauhetta
 • mustapippuria
 • oreganoa

Sekoita pehmeään voihin jauhot, leseet ja suola. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina jää hieman tahmeaksi, joten älä välitä siitä. Taputtele taikina pyöreän, voidellun piirakkavuuan pohjalle. Lisää päälle pilkotut sipulit ja paprikat, sekä kinkkusuikaleet. Murustele päälle myös fetajuusto. Sekoita kananmuna ja maito, sekä mausteet keskenään ja valuta piirakan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *