Porkkanakakku

Monesti ajatus porkkanasta makeassa ruuassa voi aiheuttaa puistatuksia. Kuitenkin porkkana on luonnostaan makea ja sopii todella hyvin myös makeisiin leivonnaisiin. Tässä kakussa porkkana ei juurikaanmaistu, mutta se tekee taikinasta ihanan pehmoista, oikeastaan se suorastaan sulaa suuhun. Porkkanakakusta on varmaan yhtä monta ohjetta kuin on tekijää, mutta minusta parhainta kakkua tulee kun käyttää fariinisokeria, sekä paljon kanelia. Toiset laittavat myös muitakin ”piparkakku”mausteita taikinaan. Jokainen voi löytää omansa kokeilemalla. Tämän kakun alkuperäinen resepti on otettu Kinuskikissan sivuilta, mutta muokkasin sitä paremmin omaan suuhuni sopivammaksi.

Porkkanakakku

Taikina:

 • 4 dl hienoa porkkanaraastetta
 • 200g voita
 • 3 dl fariinisokeria
 • 3 kanamunaa
 • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl kanelia
 • 2 tl kardemummaa
 • 1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:

 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 150 g valkosuklaata
 • 1/2 dl sitruunamehua
 • Koristeluun nompparelleja

Aloita voitelemalla irtopohjavuoka ja korppujauhottamalla se. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.  Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää kananmunat seokseen yksitellen välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon jauhoseos, sekä porkkanaraaste vuorotellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Kokeile hammastikulla, että kakku on kypsää. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.

Anna kaun jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa. Notkista tuorejuusto sitruunamehulla. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sula suklaa tuorejuustoon nopeasti samalla sekoittaen. Kaada valmis kuorrutua kakun päälle. Koristele halutessasi nompparelleilla tai pähkinärouheella.

Kommentoi