Pehmoiset tuorepuurot

Innostuin tuorepuuroista joskus lukiota käydessäni, sillä silloin en pitäny lainkaan ”oikeista” puuroista – vain mannapuuro ja riisipuuro kelpasivat. Näihin tuorepuuroihin sain upotettua kaurahiutaleet sellaisessa muodossa, että ne maistuivat. Nyt hiljattain Internettiä selaillessani löysin uudelleen tuorepuurot. Löysin nimittäin Kath Eats Realfood blogin, joka on pullollaan aivan ihania ruokaohjeita. Sieltä löysin myös alla olevat kaksi tuorepuuron ohjetta. Muutin mitat suomalaiseen keittiökulttuurin sopivimmiksi, mutta muutoin en ole ohjeita modannut. Puurojen päälle laitettavat lisukkeet voi toki jokainen itse määritellä.

Mansikkainen tuorepuuro

Mansikkainen tuorepuuro

1 annos

 • 0,8 dl kaurahiutaleita
 • 1,2 dl maitoa
 • 1 rkl chia siemeniä (mitkä tahansa siemenet käy)
 • 1/2 banaani
 • 50 g mansikoita
 • ripaus suolaa
 • (luomu)kanelia maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Anna puuron turvota ja maustua yön yli jääkaapissa. Lisää puuron päälle mieleiset lisukkeet. Itse laitoin puolikkaan banaanin, tuoreita mansikoita ja 1rkl mysliä.

20130916_061355

Tuorepuuro

 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1,2 dl maitoa
 • 1 rkl chia-siemeniä
 • 1/2 banaani
 • vaniljasokeria maun mukaan
 • kanelia maun mukaan
 • ripaus suolaa

Surauta ainekset tehosekoittimessa sekaisin. Anna turvota yön yli jääkaapissa. Lisää päälle mieleisesi päälliset. Minulla tällä kertaa tuoreita mansikoita ja 1 rkl kookoshiutaleita.

One thought on “Pehmoiset tuorepuurot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *