Kevyempi hyydykekakku

Juustokakut ovat aivan ihania. Ne valitettavasti ovat myös täynnä kaloreita. Ajattelin tuunailla juustokakun kaltaisen kakun, mutta yritin karsia siitä mahdollisimman paljon ylimääräisiä kaloreita, sillä joskus on tarpeen herkutella hieman vähemmillä kaloreilla. Tämän kakun ohjeen tempaisin täysin omasta päästäni, eikä se yritellä jäljitellä mitään jo olemassa olevaa kakkua tai jos niin käy, niin en tietoisesti ole sitä tehnyt. Kakkuun voi käyttää oikeastaan mitä marjoja tahansa. Minulla sattui olemaan vadelmia kotona, mutta uskoisin mansikoiden toimivan myös erinomaisesti tässä herkussa.

Kevyempi hyydykekakku

8 annosta

pohja:

 • 50 g voita sulatettuna
 • 175 g Domino-keksejä

täyte:

 • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
 • 1 prk maitorahkaa
 • 5 kpl liivatelehtiä
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 2 tl sitruunankuorta
 • 150 g vadelmia
 • 1 iso Daim rouhittuna
 • 2 rkl sokeria

koristeeksi:

 • tuoreita marjoja oman maun mukaan

Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele seos 26 senttisen irtopohjavuuan pohjalla. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se maitorahkaa. Sekoita joukkoon sokeri ja sitruunan kuori. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut liivatteen lehdet. Kaada liivate liuos nopeasti sekoittaen massan joukkoon. Lisää vadelmat ja sekoita tasaiseksi. Yritä olla rikkomattta vadelmia ihan palasiksi. Kaada massa pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai ainakin neljä tuntia. Koristele kakku marjoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *