Kasvis-pasta salaatti

Taas oli aika laittaa töihin eväitä ja tällä kertaa piti tehdä hieman isompi satsi ruokaa kerralla. Salaatit ovat minusta mainiota eväsruokaa ja niiden kuljettaminen on helppoa. Lisäksi ne eivät tarvitse lämmitystä. Innoitusta hain tähän ruokaan resepteistä, mutta lopputulos on oikeastaan oman pään tuotos. Hieman siihen halusin hakea välimerellisiä makuja fetan ja kalamata oliivien avulla. Tätä salaattia täytyy ehkä täydentää vielä jollakin proteiinin lähteellä, jotta se täydellisesti tyydyttää minun eväiden vaatimustason. Maku oli kyllä kohdillaan. Itse tykkään pakata eväät jo valmiiksi annoksiksi, sen takia tämä(kin) eväs on kuvattu maailman parhaissa eväsrasioissa (suoraan Ikeasta).

Kasvis-pasta salaatti

4 annosta

 • 200 g kesäkurpitsaa
 • 110 g täysjyvä pastaa
 • 235 g kirsikkatomaatteja
 • 140 g kurkkua
 • 120 g paprikaa (itse laitoin punaista)
 • 70 g punasipulia
 • 120 g feta juustoa
 • 15 kalamata oliivia

Kastike:

 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl punaviinietikkaa
 • 1 1/2 rkl sitruunamehua
 • 1 tl hunajaa
 • mustapippuria
 • suolaa
 • kuivattua oreganoa

Keitä pasta kypsäksi  reilussa vedessä. Pilko kasvikset sopiviksi  suupaloiksi. Ruskista kesäkurpitsa halutessasi pienessä määrässä oliiviöljyä. Itse en voi sietää raakaa kesäkurpitsaa missään ruuassa. Sekoita kastike erikseen kulhossa. Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Murenna feta juusto joukkoon. Valuta kastike salaatin joukkoon ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.

Kommentoi