Tomaattinen kikhernepata

Minulla on näköjään huomaamattani menossa lihaton lokakuu täällä blogissa. Täytynee lukijoille korjata, että kyllä niitä liharuokiakin vielä tulee. Olen vain jumiutunut syömään jauhelihakastiketta ja kanawokkia melkeinpä vuoropäivin. Molemmat on jo täällä kertaalleen julkaistu. Uusien reseptien metsästys on koko ajan työn alla. ”Valitettavasti” olen nyt viihtynyt näiden kasvispainotteisten reseptien seurassa jo hyvin tovin. Tämä alla oleva resepti on peräisin Kath eats real food blogista. Muuntelin lähinnä cupit grammoihin ja korvasin muutaman raaka-aineen omasta jääkaapista löytyville aineksilla. Suosittelen lämpimästä käyttämään kuivattuja kikherneitä, vaikkakin kovin hitusen työläitä (8 tuntia liotusta ja tunnin keittäminen), mutta ovat vain niin paljon edullisempia kuin purkissa olevat. Keitän kerralla koko Go green paketin ja tein siitä tämän ruuan ja satsin hummusta ja sain vielä satsin pakkaseenkin pätö herneitä. Tämä ruoka on varsinaista pikaruokaa, varsinkin jos on valmiiksi puuhannut kikherneet tai ostaa ne suoraan purkista. Tarjoile ruoka sellaisenaan tai lihan lisäkkeenä. Jos syöt siltänään, niin kokeile pinnalle ruokalusikallinen parmesaania raastettuna. On muuten tosi namia!

Kikhernepata

3 annosta

  • 350 g keitettyjä kikherneitä
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • 40 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (valutettuna)
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 1 iso sipuli
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl oreganoa kuivattuna
  • 1/2 tl mustapippuria
  • suolaa maun mukaan

Pilko kasvikset – sipulit hienoksi ja kesäkurpitsat pieniksi suupaloiksi. Kuullota sipulit ja kesäkurpitsat yhdessä aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Näin et tarvitse lisätä öljyä erikseen. Anna kypsyä. Lisää sitten mausteet ja tomaattipyre, sekä kikherneet. Lisää hieman vettä, jos tomaattipyre tuntuu liian tahmealta. Anna kuumentua ja tarjoile.

Kommentoi