Broileri-aprikoosipiirakka

Suolaiset piirakat ovat yksi lempileipomuksistani ja uusia rerseptejä on kokeiltava aina niiden eteen sattuessa. Tämän broileripiirakan ohjeen löysin Valion sivuja selaillessani. Tietenkin sitä hitusen vielä omaan tapaani muokkasin. Piiras on loistava vierestarjottava kahvin kanssa ja toimii hätätilanteessa lounaana salaatin kanssa tai iltapalana teen seurassa. Toki nämä piirakat eivät ole ikinä sieltä kevyemmästä päästä. Varsinkin pohjat ovat ongelmallisia, sillä niihin tuppaa aina tulemaan isot määrät voita tai kuten tässä voita ja juustoa. Jos jollain on sukan varressa kevyempi piirakan pohja, niin ilolla otan vastaan reseptivinkin. Ohjeen aprikoosit voi korvata persikoilla, mutta maku muuttuu aika paljon, sillä aprikoosit ovat hieman happamampia ja tuovat ihanan happaman maun tähän piirakkaan. Homejuuston voi vaihtaa valkohomejuustoon tai vuohenjuustoon, mikäli homejuusto ei ole lähellä sydäntä.

Broileri-aprikoosipiirakka

8 annosta

 • 75 g voita
 • 75 g juustoraastetta
 • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • suolaa
 • 1 rkl kylmää vettä

Täyte:

 • 1 prk aprikooseja säilöttynä
 • 75 g homejuustoa
 • 250 g maustamatonta broileria
 • mustapippuria
 • suolaa
 • 1 kananmuna
 • 2 dl ruokakermaa

Sekoita juustoraaste pehmenneeseen voihin. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu suola ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää tilkka vettä ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele 26 senttisen piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Ruskista kanasuikaleet ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele kanat pohjan päälle. Asettele päälle aprikoosit ja murenne homejuusto. Sekoita kanamuna ja kerma keskenään ja kaada piiraan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 25-35 minuuttia, eli kunnes piiras on kypsä ja väriltään kauniin värinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *