Banaani-valkosuklaa neliöt

Minusta banaani sopii todella hyvin leivontaan. Se tuo ihanan kostea rakenteen kakkuihin ja piirakoihin, sekä myös omanlaista makeutta. Toki olisi parasta käyttää aina mahdollisimman kypsiä (mustia) banaaneja, sillä ne toisivat parhaiten banaanin maun ja makeuden esiin. Mutta, jos banaanit eivät kuulu perusvarastoosi, voi toki kaupasta suoraan tulleita käyttää myös. Kannattaa tosin valita niitä kypsempiä versioita sitten suoraan kaupasta, eikä ottaa niitä ihan vihreimpiä yksilöitä. Tämän reseptin nappasin melkeinpä suoraan vanhasta Leivotaan -lehdestä. Itselläni tosin sattui olemaan kaapissa valkosuklaata, niin tuunasin ohjeen sillä. Neliöistä saisi paljon näyttävämpiä, mikäli ne koristelisi ennen tarjoilua. Siihen sopii mainiosti sulatettu suklaa. Itse kiikutin nämä neliöt työkavereiden iloksi, joten koristelu sai tällä kertaa jäädä logistisen ongelman takia. Ohjeesta tuelee pellillinen piirakkaa, eli noin 25 neliötä, riippuen hieman kuinka isoja paloja haluaa leikellä. Käytin leivontaan täysjuvävehnäjauhoja, niin siitä syystä taikinasta tuli myös tummempaa kuin valkoisista vehnäjauhoista leivotuilla.

Banaani-valkosuklaa neliöt

4 kananmunaa

4 dl sokeria

200 g  voita huoneenlämpöisenä.

2 suurta banaania

2 dl maustamatonta jogurttia

6 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

150 g valkosuklaata

Aloita tilsimällä banaanit ja rouhimalla suklaa. Vatkaa sitten munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina ja vatkaa sekaisin. Sekoita jogurtti ja banaani keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa taikinan sekaan. Sekoita lopuksi taikinaan rouhittu suklaa. Kaada taikina uunipellille ja paista 180 asteisessä uunissa n. 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos taikinaa jää tikkuu, jatka kypsentämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *