Dallaspullat

Olen tullut vuosien aikana siihen tulokseen, että jos minun tulisi valita yksi makea kahvileipä, josta ei voisi luopua – olisi se ehdottomasti pulla. Minusta pulla vain on parasta. Se on yksinkertaista, kotoista ja jokaisen leipurin pulla on erilainen. Pullaa voi myös varioida hyvin monella tavalla. Siitä saa tehtyä marja- tai hedeldä piiraita, rahkapiirakkaa, korvapuusteja, mitä vain! Meillä on kotona aika usein pullaa pakkasessa, sillä se on myös siitä kiitollinen leivonnainen, että tuoreeltaan pakastettuna ja myöhemmin sulatettunna se maistuu juuri kuin uunista tulleelta. Varsinkin jos pullaa vielä hitusen lämmittää uunissa.

Dallaspullia minun on itseasiassa ollut tarkoitus tehdä jo jouluksi. Joulun aikaan kuitenkin alkoi näyttämään siltä, että kaikennäköisiä herkkuja alkoi kertyä mielen määrin, joten jätin pullan suoraan laskuista pois. Jemmassa oli kuitenkin vaniljakreemijauhepussi, joten kävin nyt tuumasta toimeen. Leivoin pullat täysjyvä vehnäjauhoon, joka aiheutti sen, että ne eivät olleet niin makeita kuin valkoisiin jauhoihin leivotut. Ovat kuitenkin erinomaisen makuisia siitä huolimatta. Pullan ohje on oma, mutta täytteen ohje on peräisin Maku lehdestä.

Dallaspullat

16 pullaa

 • 1 pss kuivahiivaa
 • 2,5 dl maitoa
 • 1 kananmuna
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • ripaus suolaa
 • 7 dl täysjyvävehnäjauhoja
 • 75 g voita

Täyte

 • 150 g huoneenlämpöistä voita
 • 200 g maitorahkaa
 • 1/2 dl vaaleaa siirappia
 • 65 g vaniljakreemijauhetta
 • 1 rkl vaniljasokeria

Tee ensin pullataikina. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon sokeri, kananmuna ja suola. Lisää jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu kulhon reunoihin. Lisää pehmennyt voi ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota vähintään puoli tuntia. Sekoita täyte kohotuksen aikana. Sekoita ainekset tasaiseksimassaksi. Ole nopea, sillä tahna jähmettyy nopeasti. Kaulitsee kohonnut taikina levyksi pöydälle. Levitä 2/3 osaa täytteestä levylle. Kääri rullalle ja leikkaa noin 2 cm pituisia palasia rullasta. Aseta rullan palat pullavuokiin. Anna kohota puolituntia. Voitele tämän jälkeen pullat kananmunalla ja levitä lopputäytteestä pullien päälle. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *