Laskiaispullat maapähkinävoitäytteellä

Jos en ole vielä muistanut kertoa, niin en voi vastustaa maapähkinävoita. Siis sellaista sokeritonta, jossa on pähkinärouhetta ja se on maustettu hitusella suolaa. Aivan taivaallista ruisleivän ja banaanin kanssa. Päärynä ja määpähkivoi on myös huippuhyvä combo! Kun siis törmäsin Valion sivuilla tähän ohjeeseen, en voinut olla kokeilematta. Lisäsin tosin hieman mausteita pullataikinaan. 🙂 Näin laskiaisen aikaan on kai pakotettukin leipomaan laskiaispullia. Itse en pidä lainkaan mantelimassalla täytetyistä versioista, mutta tämä mansikkahillon ja pähkinän liitto ol isuorastaan taivaallinen.

Huomasin kaupassa etsiessäni tarvikkeita tätä ohjetta varten Valiolla olevan valikoimissa useita makeasti maustettuja tuorejuustoja – olisinkin kysynyt, että mihinkä te olette niitä käyttäneet? itse tulee aina ostettua sitä maustamatonta ja maustettua se sitten itse. Joskus voisi kuitenkin paikallaan olla myös pieni oikaisu. Varsinkin sitruuna ja mango juustot kiinnostivat kovasti.

Laskiaispullat

16 pullaa

Pullataikina:

 • 2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
 • 1 pala hiivaa
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 kananmuna
 • 2 tl kardemummaa
 • ripaus suolaa
 • 7½ dl vehnäjauhoja
 • 50 g pehmeää voita

Täyte:

 • 200 g vaniljan makuista tuorejuustoa
 • 1 dl (luomu)vispikermaa
 • 1 dl maapähkinävoita
 • 2 rkl vaaleaa siirappia
 • 2 rkl maitoa
 • mansikkahilloa

Tee ensin pullataikina. Liota hiiva maitoon. Lisää suola, sokeri ja kananmuna, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Alusta jauhot taikinaan. Taikina on valmis, kun taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmennyt voi. Anna taikinan kohota ainakin puoli tuntia. Leivo taikina pyöreiksi pulliksi. Anna Kohota noin puoli tuntia ennen paistamista. Valmista täyte vatkaamalla tuorejuusto kuohkeaksi. Lisää vatkatessa ohuena nauhana kerma. Sekoita siirappi, maapähkinävoi ja maito keskenään. Lisää pähkinätahna tuorejuustoon. Sekoita nopeasti. Nosta täyte jääkaappiin jähmettymään. Paista pullat 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Leikkaa pullista hattu pois. Pursota pähkinätahnaa reunukseksi ja täytä keskikolo mansikkahillolla. Tarjoa kahvin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *