Appelsiiniset uuniporkkanat Jamien tapaan

Jamie Oliver. Ei varmaan ihan kauheasti tarvitse esitellä? Ainakaan, jos yhtään on vahingossakaan katsonut television kokkiohjelma tarjontaa. Jamiella pyörii tällä hetkellä telkkarissa ainakin 30 minutes meals ja Save with Jamie. Tätä jälkimmäistä olen vahingossa katsonut muutaman jakson ja sieltä bongasinkin tämän ihastuttavan lisäkereseptin. Vihdoinkin uuniporkkanoihin löytyi uudenlaista twistiä minunkin keittiössä. Tarkkaa ohjetta en saanut, sillä kirjoitin ohjeen ylös Jamien sitä kokkaillessa, eli osa määristä on ihan minun omasta päästäni, mutta veikkaisinpa, että melkolailla samanlaista tulisi alastoman kokin alkuperäiselläkin ohjeella. Jamie teki tätä itseasiassa kokonaiselle kanalla lisäkkeeksi, sillä porkkanat kypsyivät samaan aikaan kanan kanssa. Minäkin kokkasin näitä kanalle lisäkkeeksi, mutta kylläkin pelkille rintafileille. Todella mehukkaita olivat joka tapauksessa ja varmasti teen näitä toisenkin kerran. Alkuperäisessä ohjeessa oli muuten tuoreita yrttejä käytössä. Minulla ei nyttähän hätään ollut tuoreita, niin käytin kuivattuja.

Appelsiiniporkkanat

  • 500 g porkkanoita kuorittuna
  • 1 appelsiini
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • muutama oksa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua timjamia

Paloittele porkkanat mieleiseksi. Minä tein tällä kertaa tälläisiä tikkuja. Purista appelsiinin mehu porkkanoiden päälle ja veistele kuorimaveitsellä appelsiinin kuori vuokaan myös. Varo leikkelemästä kuoren valkoista osaa mukaan, sillä se tekee ruuasta karvaan makuista. Sulat mikrossa voi ja valuta se joukkoon. Mausta ja sekoita nopsasti lusikalla. Kypsennä tunti 200 asteissa uunissa folion alla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *