Pizzapannarirulla

Tämän ohjeen toinen puoliskoni bongasi Yhteishyvän sivuilta. Ohje oli mielestäni hyvä, sillä täytettä voi käytännössä varioida loputtomiin. Vaihdoin myös valkoiset vehnäjauhot täysjyvävehnäjauhoihin parantaakseni ruuan ravintoarvoa. Pannarirulla ei oikeastaan kaipaa kaverikseen muuta kuin raikasta salaattia. Ruoka sopii tarjottavaksi oikeastaan millä tahansa aterialla aamiaisesta iltapalaan. Se myös tekee minusta tästä ruuasta kiinnostavan. Tällä kertaa täytteeksi meni perinteistä kinkkua ja paprikaa, mutta mielessäni olen hautonut tonnikalaversiota tomaatin kanssa. Enkä usko, että broileristakaan tulisi pahanmakuista. Kannattaa irrottaa pannari nopeasti leivinpaperista, sillä se meinaa jäädä väkisinkin siihen kiinni. Nopeus on siis valttia kokoamisvaiheessa. Lisäksi ei kannata levittää täytettä aivan reunoille asti, sillä se tursuaa välistä hyvin herkästi rullaa leikatessa.

Pizzapannari

8 annosta

Taikina:

6 kananmunaa

6 dl maitoa

2 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 tl suolaa

Täyte:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 iso punainen paprika
300 g kinkkusuikaleita
1 tl oreganoa
100 g maustettua tuorejuustoa, itse käytin chili-paprika tuorejuustoa
2 rkl tomaattipyrettä
Sekoita ensin munat ja maito keskenään. Vatkaa joukkoon suola ja jauhot. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Kaada taikina paperoidulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa 25minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte. Kuullota sipulit öljyssä, lisää hienonnettu paprika ja kinkkusuikaleet. Mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja tomaattipyre.  Sekoita ja kuumenna.
Levitä pöydälle puhdas leivinpaperiarkki ja ripottele siihen hieman korppujauhoja. Kumoa päälle pannari. Levitä täyte pannarille ja rullaa kiinni. Jätä sauma rullan alle ja leikkaa viipaleiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *