Porkkana-linssisoppa

Löysin vanhasta Yhteishyvästä ohjeen porkkana-linssikeittoon, joka innoitti minua tämän reseptin kanssa. Itselläni linssit menevät usein juurikin keittoon, vaikka se olisi paljon monikäyttöisempikin proteiinin lähde. Minusta se on myös aika miedon makuinen, jotenka sitä voi helposti maustaa lähes kaikella. Tällä kertaa soppaa maustoivat mustapippuri ja inkivääri. Voit käyttää tuoretta inkivääriä myös, itsellä sattui nyt kaapissa olemaan vain jauhettua. Tuoreesta tulee hieman erilainen maku ja voisinpa sanoa sen maistuvan paremmallekin. Ruokakerman voit korvata ohjeesta oman makusi mukaan sulatejuustolla tai kookosmaidolla. Huomaathan, ettei ohjeeseen tule lainkaan rasvaa. Lorauta teelusikallinen kylmäpuristettua oliiviöljyä lautasellesi, niin saat kylkeen vielä hyvät rasvahapot. Tai jos oikein innostut, niin tee keiton lisäkkeeksi yrttiöljy lempiyrteistäsi! Itse tykkään sosekeittojen kanssa aina nauttia raejuustoa ja hyvää leipäää. Mitä sinä syöt keiton kanssa?

Porkkana-linssikeitto

4 annosta

  • 500g porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • valkosipulia maun mukaan
  • 1 tl kuivattu inkivääriä
  • 1/2 tl kurkumaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 2 dl ruokakermaa

Kuori ja pilko kasvikset. Kaada kasvisket kattilaan kasvisliemen kanssa, lisää mausteet ja huuhdotut linssit. Anna porista, kunnes porkkanat ovat kypsiä (linssit kypsyvät noin 15 minuuttia). Soseuta keitto ja lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Mikäli keitto on liian paksua, lisää hieman vettä. Tarkista maku. Nauti!

Kommentoi