Coleslaw

Tämä kaaliherkku liitetään useinkin amerikkalaiseen ruokakulttuuriin ja sieltä se toki onkin lähtöisin. Tämä salaatti sopii kuitenkin erinomaisesti myös suomalaiseen suuhun ja raaka-aineita on saatavilla ympäri vuoden edullsiseen hintaan. Salaatti sopi minusta oikeasta kaikenlaisen lihan kylkeen lisäkkeeksi tai ruisleivän kanssa nautittavaksi siltänään. Itse tykkään tehdä salaatin kastikkeen jogurttiin. Siitä tulee kevyempää ja mielestäni paremman makuista. Toki voit tehdä kastikkeen myös majoneesiin, mutta jätä tällöin oliiviöljy pois ohjeesta. Salaattia kannattaa tehdä isompi satsi kerralla, sillä se säilyy todella hyvin jääkaapissa ja paranee vain maustuessaan viileässä.

Coleslaw

8 annosta

 • 500 g kaalia
 • 2 isoa porkkanaa
 • 1 iso sipuli

kastike:

 • 1 dl maustamatonta jogurttia
 • 1 rkl punaviinietikkaa
 • 1 tl Dijon sinappia
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 tl tummaa sokeria
 • suolaa
 • mustapippuria
 • (valkosipulijauhetta)

Raasta kasvikset hienoksi. Sekoita keskenään kastikkeet aineet. Sekoita keskenään kasvisket ja kastike. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua ainakin parin tunnin ajan. Mielellään yön yli.

Kommentoi