Kikherne-bataatticurry

Minulla oli Suomalaiseen kirjakauppaan lahjakortti, jonka päätin käyttää Jamie Oliverin uuteen Kätevä kokki Jamie -kirjaan. Kirja oli todella loisto-ostos, sillä melkein kaikki kirjan reseptit olisivat sellaisia, että voisin laittaa niitä ruuaksi. Kirja on pullollaan ihania kasvis- ja broilerireseptejä. Lisäki kirjassa on reseptejä possulle, naudanlihalla ja kalalle. Ehkäpä saisin innostusta kalankin laittamiseen tästä kirjasta. Kirja tarjoaa monipuolisia, terveellisiä ja edullisia reseptejä arkikäyttöön. Ensimmäisenä testiin pääsi kasviscurry. Hieman jouduin ohjetta modifioimaan, sillä kaikkien raaka-aineiden saatavuus ei ole täällä ihan samanlaista kuin vaikkapa pääkaupunkiseudulla. Ruuasta tuli kuitenkin todeella oivallista! Teen tätä varmasti uudestaankin. Itsellä on takana pitkä intialaisen ruuan karttelukausi, mutta ehkäpä sitä nyt oma kokkaamana voikin ruveta taas toteuttamaan. Käytin ruokaan Patak’s korma currytahnaa, mutta uskon kaikkien mietojen currytahnojen toimivan yhtälailla. Toki voit käyttää myös curryjauhetta, mutta silloin maku on aivan erilainen. Tarjoile ruoka tuoreen naanleivän tai riisin kera. Mikäli sinulla sattuu olemaan tuoretta korianteria, niin sitä kannatta hienontaa curryyn sekaan myös. Minulla ei nyt tähän hätään sitä ollut.

Kikherne-bataatticurry

3 annosta

 • 1 rkl pinjansiemeniä
 • rypsiöljyä
 • 1 iso bataatti
 • 1 pieni punasipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1/2 tl inkivääritahnaa (voit käyttää myös tuoretta)
 • 1/2 tuore punainen chili
 • reilu 1 tl currytahnaa
 • 200 g kypsiä kikherneitä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 3 dl vettä
 • 3 rkl maustamatonta jogurttia

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Siirrä syrjään. Pilko bataatti noin 1cm x 1cm kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna myös sipuli ja chili, sekä kuori valkospuli. Kuumenna öljy. Lisää öljyyn sipulit ja chili. Siirrä kasariin myös bataattit. Anna kypsiä noin viisi minuuttia välillä sekoitellen. Lisää currytahna. Kiehauta tässä välissä 3 dl vettä. Lisää kuuma vesi pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua noin 30 minuuttia. Lisää kikherneet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon maustamaton jogurtti. Kuumenna, älä keitä, sillä jogurtti ”leikkaa kiinni”, eli kokkaroituu. Makuun se ei vaikuta, mutta ulkonäöstä tulee kelju. Ruoka on nyt valmista nautittavaksi.

Kommentoi