Appelsiininen broileriwokki

Löysin tämän ohjeen vanhasta Yhteishyvästä. Ohje vaikutti herkulliselle ja kokeilemisen arvoiselle. Tietenkin sitäpiti pikkuisen mennä itse sorkkimaan – lisäilin mm. kasviksia ja maustoin hieman eritavalla. Lopputulos on kuitenkin melkolailla samanlainen. Wokit syntyvät nopeasti ja niissä syö vähän kuin huomaamattaan valtavan kasan kasviksia. Ihanteellisintahan olisi, jos kasvisket olisivat vielä hieman rapsakoita tarjotessa ja mielellään viel äleikattu julienneiksi. Voin kertoa, että nyt ei ollut se hetki, kun jaksoin ruveta väkertämään. Julienne leikkuri olisi kyllä hankintalistalla seuraavana… Wokkiin voit ihan hyvin käyttää tuorettakin parsakaalia tai vaikka kukkakaalia. Minä turvauduin vuodenajasta johtuen nyt pakastettuun versioon.

Appelsiini-broileriwokki

4 annosta

 • 400 g broilerin filesuikaleita
 • 450 g parsakaalia
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 1 pieni kesäkurpitsa
 • 1 punainen paprika
 • 1 pieni punainen chili
 • 1 iso sipuli
 • 2 dl laadukasta appelsiinimehua
 • 1 rkl perunajauhoja
 • 1 pss pikanuudeleita (ilman mausteita)
 • 1 dl cashewpähkinöitä
 • mustapippuria
 • suolaa
 • 1 fond du chef kanalieminappi
 • hienonnettuja yrttejä (itse laitoin tuoretta lehtipersiljaa ja ruohosipulia)

Pilko ensin kasvikset pieniksi. Hienonna myös chili oikein pieneksi silpuksi. Kuumenna öljy ja ruskista siinä broilerinpalaset. Lisää joukkoon kasvikset. Mausta pippurilla ja suolalla, sekä lisää joukkoon fondi. Sekoita perunajauho appelsiinimehuun. Kaada neste pannuun ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Keitä tällä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. (Mausteita et tarvitse pakkauksesta.) Lisää nuudelit ja pähkinät valmiiseen ruokaan yhdessä hienonnettujen yrttien kanssa. Tarkista maku.

Kommentoi