Marjapaistos

Marjapaistos on tällä hetkellä yksi omista lempiherkuistani. Löysin sen uudelleen tässä taannoin, kun piti nopeasti loihtia jotakin tarjottavaa kahvipöytään. Muistan myös, että isi teki tätä aikoinaan hyvin usein iltapalaksi. Marjapaistos on kiitollinen pikaleivottava, sillä se ei tarvitsi mitään kodinkoneita tai sekoittimia onnistuakseen. Itseasiassa sen tekemiseen ei kulu kuin muutama hassu minuutti. Suurin aika menee paistamiseen. Marjapaistokseen voit lykätä mitä tahansa pakastemarjoja, mitä nyt käsillä sattuu olemaan. Tai siihen voit käyttää tuoreita marjoja, jolloinka ei tarvitse laittaa perunajauhoja. Päällismuruun voi käyttää myös muita hiutaleita kuin kaurahiutaleita, siinäkin vähän siten, että mitä sattuu kaapissa valmiina olemaan. Tarjoiletämä herkku siltänään tai vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Maustamaton jogurtti toimii tässä myös oikein hyvänä lisukkeena.

Marjapaistos6 annosta

 • 5 dl pakastemansikoita
 • 2 dl pakaste mustikoita
 • 1 rkl perunajauhoja
 • 2 tl sokeria
 • kanelia
 • kardemummaa
 • 1/2 dl juoksevaa rypsiöljy valmistetta
 • 1 1/2 dll kaurahiutaleita
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl sokeria

Voitele uuninkestävä piirakkavuoka (halkaisija 26-27cm). Levitä marjat vuokaa ja ripottele perään sokeri, perunajauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Sekoita tämän jälkeen kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää rasva ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada muruseos marjojen päälle tasaiseksi kerroksi ja paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *