Keväinen mangokakku

Minulla oli syntymäpäivät ja tarjoilin vieraille tätä kakkua. Tämä olisi hyvin sopinut väriensä puolesta pääsiäispöytäänkin, mutta sitä ajatellen tämä postaus on nyt myöhässä. Mikään ei kuitenkaan estä leipomasta tätä juustokakun kevennettyä versiota vaikka kevään juhliin tai muuten vain viikonloppua piristämään. Kakku on suoraan omaa keksintöäni ja syntyi oikeastaan vahingossa kaupassa saamani idean perusteella. Kokeilin ensimmäistä kertaa Arlan maustettujarahkoja ja toimivat ainakin hyydytetyssä kakussa oikein mainiosti. Tämän kaltaisten kakkujen helppous piilee ajassa. Käytännössä kakubn tekemiseen ei juurikaan mene varttia pidempään, ainakin jos ei laske hyytymisaikaa mukaan. Hyytymisaika on usein enemmän se ongelma. Itselläni leipominen tapahtuu hyvin ex-tempore ja silloin ei välttämättä ole aikaa odotella kakun hyytymistä yön yli. Nyt kuitenkin suunnittelin kakkuani hieman aikaisemmin, jotenka hyydytetty kakku syntyi. Lisää aikaa täytyy varata myös kiilteen hyytymiseen. Kannattaa maistaa massaa, sillä jos tykkää hyvin makeasta, niin sokerin lisääminen on todennäköisesti paikallaan. Minun mielestä se ei sokeria kaivannut.

Keväinen mangokakku

Pohja;

 • 8 isoa kaurakeksiä (esim. Kantolan)
 • 75 g voita

Täyte:

 • 2 prk mangon makuista leivontarahkaa
 • 1 prk mangopilttiä
 • 1 prk vaahtoutuvaa vailjakastiketta
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 rkl sitruunanmehua
 • 4 liivatetta (+1 dl kiehuvaa vettä)

Kiille:

 • 1 prk mangopilttiä
 • 2 rkl sitruunanmehua
 • 2 liivatelehteä (+1/2 dl kiehuvaa vettä)

Aloita murskaamalla keksit kulhossa. Sulate voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi. Painele seos 24 senttisen irtovuuan pohjalle. Aloite täytteen teko. Vaahdota ensin vaniljakastike. Lisää vaahtoon rahkat ja mangosose. Mausta sitruunalla ja vaniljasokerilla. Purista vesi liivatteista ja sekoita ne kuumaan veteen. Lisää massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada Täyte vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään tai ainakin 4 tuntia jääkaapissa. Kun kakku on hyytynyt valmista kiille. Sekoita mangososeeseen sitruunamehu. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sekoita kuumaan veteen. Kaada ohuena nauhana mangososeeseen samalla koko ajan sekoittaen. Kaada kiille kakun pinnalle. Jatka hyydyttämistä kylmässä ainakin tunnin ajan. Halutessasi voit koristella kakun vaikkapa makeisilla.

Kommentoi