BBQ-pavut

Minulla on muutama heikko kohta, joita en kykene vastustamaan. BBQ-kastike on yksi näistä ja kun näin tämän ohjeen Jamie Oliverin kirjassa, olin suorastaan pakotettu kokeilemaan tätä ohjetta. Viime aikoina olen myös valinnut ruuakseni useammin kasviruokaa, jotenka pavutkin olleet tulleet vielä enemmän tutuiksi kuin aikaisemmin. Olen aina pitänyt pavuista, mutta ihan tässä keittämisen mittakaavassa en ole papuja nauttinut. Suosittelen muuten lämpimästä kuivattuja papuja, ovat todella edullisia ja niitä on helppo keittää kattilallinen kerralla ja pakastaa sopivina kerta-annoksina. Takaisin reseptiin – tämä sopii hyvin lisäkkeeksi esimerkiksi lihalle tai kanalle, mutta mysö itsenäiseksi ateriaksi nautittavaksi vaikka riisin tai pastan kera. Lisäksi kannattaa tarjota ruuan kanssa maustamatonta jogurttia, sillä se pyöristää maut ihanasti. Ohje ei ole suoraan Jamien kirjasta, vaan tein ruuasta jälleen enemmän omaan makuuni sopivan.

BBQ-pavut

4 annosta

 • 2 banaanishalottia
 • 1 tuore punainen chili
 • 2  isoa porkkanaa
 • öljyä
 • 1 tl savustettua paprikajauhetta
 • 1 tl kuminan siemeniä
 • 500 g bataattia
 • 200 g kidneypapuja
 • 1 tlk tomaattimurskaa
 • pari oksaa tuorettaa rosmariinia
 • 1/2 dl valmista bbq-kastiketta
 • mustapippuria
 • suolaa

Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuullota juureksi ja sipuleita öljytilkassa, kunnes ne hieman pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla, sekä kuminalla ja paprikalla. Lisää kattilaan tomaattimurska ja bbq-kastike. Voitele uunivuoka. Kaada seos vuokaan, lisää pavut sekaan ja sekoita. Ripottele rosmariinin lehdet vuuan pinnalle. Paista noin tunnin ajan 180 asteisessa uunissa tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää vettä paistamsin aikana, jos vuoka uhkaa kuivua liikaa.

Kommentoi