Jauheliharisotto

Suomessa risotto termin alle mahtuu monenlaista viritelmää. Oikeastaan kaikenlaisia patoja, joissa vain on riisiä voi kutsua suomalaisella määritelmällä risotoksi. Ei siis tämänkään ruokalajin kohdalla pidä luulla, että olisin tehnyt aitoa risottoa kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Käytin minä kuitenkin risottoriisiä. Osaan tehdä sitäkin ja se on erinomainen lisäke, mutta henkilökohtaisesti voisin lusikoida sitä pelkästäänkin. Nyt ei kuitenkaan ollut aika aidolle italialaiselle risotolle, vaan perinteiselle suomalaiselle kotiruualle, joka valmistuu nopeasti ja jota voi tehdä useamman päivän tarpeisiin kerralla. Tämän ruuan sisältöä en juurikaan pohtinut pidempään. Halusin sekaan lempikasviksia, joten ruoka valmistui niidenkin ansiosta nopeasti. Kaikista nopeinta olisi tietenkin ollut käyttää pelkkiä pakasta vihanneksia. Nyt on vain niin hyvin tuoreita saatavilla, että tekee mieli hyödyntää niitä ruuanlaitossa. Risottoon kannattaa laittaa omien mieltymyksiensä mukaan tuoreita yrttejä, sillä ne vähentävät suolan tarvetta.

Jauheliharisotto

4 annosta

 • 2 dl risottoriisiä
 • 400 g jauhelihaa
 • 1 kuutio kasvis Fond du Chefiä
 • 3 kevätsipulia
 • 2 suippopaprikaa
 • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa (400 g)
 • 2 dl pakastettua maissia
 • timjamia
 • suolaa
 • pippuria
 • 2 rkl punaista pestoa

Keitä riisiä fond du cheffillä maustetussa vedessä lähes kypsäksi (6dl vettä ). Annan riisien kiehua ilman kantta ja sekoita välillä.  Ruskista jauheliha tilkassa öljyä. Lisää joukkoon pilkotut kasvikset ja kääntele hetki. Mausta oman maun mukaan. Sekaan voi ripsauttaa hiukan myös chiliä ja juustokuminaa. Sekoita joukkoon myös pesto. Lisää riisit keitinvesineen. Lisää lopuksi maissit ja kuumenna, jotta maissit sulavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *