Kotitekoinen granola

En juurikaan itse välitä myslistä tai muroista. Joskus sorrun kokeilemaan jotakin uutuutta, mutta yleensä saan syötyä ne vain pakon edessä. Toinen vaihtoehto on kiikuttaa ne isän luo pohjattomaan jätemyllyyn. 😉 Usein kauppojen mysleissä on se ongelma, että ne ovat liian suolaisia, liian sokerisia, liian rasvaisia tai mahdollisesti näitä kaikkia. Niinpä parasta mahdollista mysliä varten on uhrattava hieman aikaa keittiössä. Loppujen lopuksi tekeminen ei kuitenkaan ole kovin haastavaa, eikä juurikaan aikaa vievää. Tänä vuonna keksin joulun alla, että teen mysliä lahjaksi, sillä bongasin mielestäni hyvän ohjeen uusimmasta Maku lehdestä. Hieman kuitenkin muokkasin ohjetta, jotta se vastasi oman keittiöni tarpeita ja omia mieltymyksiäni.Tuplasin myös reseptin koon, sillä tarvitsin mysliä ison Ikean purkillisen. Mysli säilyy hyvin kuivassa paikassa, joten sitä voi helpostikin tehdä isomman annoksen kerralla. Toimii aivan mahtavasti maustamattoman jogurtin tai rahkan kanssa, marjoilla tai hedelmillä höystettynä.

Granola

 

Vajaa 2 litraa valmista granolaa

 • 8 dl luomu kaurahiutaleita
 • 2 dl luomu kookoshiutaleita
 • 1 dl pähkinöitä maun mukaan (itse laitoin manteleita ja pekaanipähkinöitä)
 • 1 dl siemeniä (tässä versiossa kurpitsansiemeniä ja seesaminsiemeniä)
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 tl kanelia
 • 1 tl kuivattua inkivääriä
 • 1 dl oliiviöljyä
 • 1/2 dl hunajaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 2 dl kuivattuja hedelmiä tai marjoja (tässä banaania ja mulberryn marjoja)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi pähkinöitä pienemmiksi, ainakin jos käytät isokokoisia pähkinöitä. Lisää seokseen hunaja ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle uunipannulle ja paahda 150 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes mysli saa hieman paahteista väriä. Sekoittele välillä, sillä massa palaa herkästi. Uunista otettua jäähdytä ja lisää kuivatut marjat ja purkita.

One thought on “Kotitekoinen granola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *