Pestobroileria uunissa

Olen viime aikoina hullaantunut Pinterestistä ja varsinkin sen ruokaosiosta. Olen löytänyt tuolta upeita ohjeita ja lista on pitkä, mitä tulisi vielä kokeilla. Tämänkin ohjeen löysin alunpitäen Pinterestistä. En tosin muista kuka tai mikä sen sinne oli lisännyt. Usein katselen vain kuvia ja saan niistä inspiraatiota omiin kokkailuihini. Tämäkään resepti alunperin oli tuskin sitä mitä minä laitoin. Tämä on mainiota pikaruokaa, sillä itse valmistukseen ei tuhraannut juurikaan aikaa, vaan suurin aika menee uunissa. Toki jos haluaa tehdä pestonkin alusta alkaen, saa aikaa kulumaan enemmän. Omatekoinen pesto hakkaa kyllä mennen tullen kaikki kaupan valmiit versiot. Nyt kuitenkin pikaruokaversio ja käytössä kaupan pesto. Olen havainnut Rainbown peston ihan hyvän makuiseksi, joten sitä käytin tähänkin ruokaan.

Pestobroileria

3-4 annosta

  • 1 pkt broilerin rinatafileitä (400 g)
  • reilu 1/2 dl pestoa
  • vajaa 1 dl mustaleima emmental juustoraastetta
  • mustapippuria

Pilko broilerit pituussuunnassa viipaleiksi. Yhdestä fileestä tulee noin neljä viipaletta. Hiero broilereihin pesto ja lusikoi loppu pestosta vuokaan broilerien päällä. Mausta mustapippurilla. Suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä, sillä yleensä broilerit on valmiiksi suolattu ja pestossakin on suolaa. Toki jos kaipaat, niin lisää tässä vaiheessa myös suola. Ripottele juustoraaste broilereiden päälle uuni vuokaan. Paista 190 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile uunikasvisten kanssa.

Kommentoi