Helpot tortillakääröt

Kukapa ei tykkäisi tortilloista – itse en ainakaan voi vastustaa tortilloja. Usein tortilloja syödessä käy niin, että letun tulee tunkeneeksi liian täyteen. Tekaisin siitä syystä tälläisiä valmiita paketteja, joten ongelma poistui. Nämä ovat myös nopeasti valmistuva päivällinen työpäivän jälkeen. Ei vaadi juurikaan hellan edessä keikkumista ja patojen hämmentämistä. Ohjeeseen voi vallan mainiosti käyttää valmiiksi suikaloituja broilerin fileitä, jolloin ruoka valmistuu vieläkin nopeammin. Itsae kuitenkin pidän enemmän kokonaisista fileistä, sillä kana jää mehevämmäksi niissä kuin valmiissa suikaleissa. Kääröjen sisälle voi laittaa oikeastaan mitä mieleen juolahtaa. Ensimmäisellä kerralla laitoin kanaa, avokadoa ja punasipulia, mutta nyt tein näitä meille molemmille ja avokado ei lukeudu  isännän lemppareihin. Tortillalettujakin on monenlaisia, ja tässä niillä on väliä. Usein letut nimittäin kylmänä saattavat repeillä. Ensimmäisellä kerralla käytin Old El Paso lettuja ja ne toimivat hyvin. Tällä kertaa käytössä olivat Lidlin pinaatilla maustetut versiot ja ne kyllä repeilivät. Kääröjen kaverina voi tarjoilla salsaa ja raikasta salaattia.

Tortillakääröt

3-4 annosta

  • 1-pss tortillalettuja (8 kpl)
  • 1 pkt (400 g) broilerin fileetä
  • tacomaustetta maun mukaan
  • reilun 1 dl juustoraastetta
  • 1/2 prk ananaspaloja
  • 1 iso punasipuli
  • 50 g fetajuusto

Paista ensin broilerin fileet kypsiksi. Pilko pieniksi kuutioiksi kypsät fileet ja mausta tacomausteseoksella. Levitä tortilla letuilla täytteet. Laita täytteet keskelle lettua, jotta saat käärittyä letun neilöksi. Laita alimmaksi juustoraastetta ja kasaa päälle broileri, sipuli ja ananas. Murenna päälle hieman fetajuustoa. Kääri paketiksi taittelemalla reunat täytteen päälle. Asettele kääröt tiiviisti uunivuokaan, sillä ne aukeavat helposti. Anna kääröjen lämmetä uunissa noin 10 minuuttia 200 asteessa. Varo liikaa tummumista, sillä tortillaletut palavat helposti.

Kommentoi