Broileripastaa uunissa

Olen yrittänyt karsia pastaa ruokavaliosta, mutta edelleen sitä tulee silloin tällöin valmistettua. Itse nautin pastani mieluummin gluteiinittomana, joten meillä pasta ruuat kokkaillaan tästä syystä kahdessa astiassa. Tämän ruuan alkuperäinen ohje on peräisin Valion sivuilta, tuunailin kuitenkin omaa ruokaani sopimaan paremmin omaan ruokavaliooni, mm. vähentämällä pastaa ja lisäämällä kasvisten määrää. Tämä ruoka on mitä mainioin ruoka nopeasti valmistuvaksi arkiruuaksi. Lisäksi tämänkaltaisten ruokien helppous piilee siinä, että samalla kerralla tulee isompi satsi ja ruokaa riittää työpäiville lounaaksikin. Kasvikset voi ruokaan valita itse ja käyttää raakoja tai pakasteversioita. Minä laitoin nyt pakastimesta, sillä se helppoa ja nopeaa. Pakastekasviksissa kannattaa kyllä harjoittaa hintavertailua, muutoin voi tulla kalliimmaksikin.

Pastaa uunissa

6 annosta

 • 200 g valitsemaani pastaa (minulla ihan makaronia)
 • 300 g broilerin fileesuikaleita
 • 500 g pakastekasviksia (Rainbow wok-sekoitusta)
 • n. 50 g homejuustoa
 • 1 iso sipuli
 • 1 prk persikkaa mehussa (420/250 g)
 • valkosipulia maun mukaan
 • paprikajauhetta
 • pippurisekoitusta
 • Herbamare -yrittisuolaa
 • 1 prk sipulikermaa (Rainbow)
 • reilu 1 dl juustoraastetta (mustaleima emmental)

Keitä pasta kypsäski ohjeen mukaan. Ruskista broileri yhdessä silputun sipulin kanssa. Lisää mausteet. Lisää pannulle myös kasvikset ja kuutioitu persikka. Lisää joukkoon kerma. Anna hautua kolmisen minuuttia. Lado uunivuokaa pastat ja homejuusto ja kaada päälle kanakastike. Sekoita tasaiseksi. Kuorruta vuoka juustoraasteella. Paista 225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä.

Kommentoi