Valkosuklainen omenahyve

Kauraomenapaistos on minun suurta herkkua. Siinä kuuluu olla runsaasti kanelia ja kardemummaa. Sain kuitenkin idean, että voisin hieman viritellä vanhaa reseptiä. Oikeastaan tämä ohje syntyi aivan vahingossa, kun tongin kaappeja yrittäen keksiä jotakin hätävaratarjottavaa pian saapuvalle ystävälleni. Muistin pakastimessa olevat omenalohkot, jotka jäivät yli kun edellisen kerran tein omenapiirakkaa, sekä Tallinnasta ostetun valkosuklaalevyn. Lisäsin paistokseen vielä hitusen vadelmia, kun niitäkin sattui pakastimessa notkumaan yhden pussin perskeet. Tämä on siis todellakin ohje, joka on syönyt kaikkea, mitä kaapista löytyy. Paistos onnistuu myös mainiosti pelkistä marjoista tai mistä tahansa muusta hedelmistä. Kannattaa kokeilla myös luumuja ja päärynää. Toimivat tämän kaltaisissa resepteissä oikein mainiosti. Tosin päärynän kanssa vaihtaisin valkosuklaan tummaan suklaaseen. Kaurapaistokset ovat  myös mukavan nopeita valmistaa, sillä aikaa menee noin 10 minuuttia, ennen kuin paistos on uunissa. Vain paistoaika vie aikaa, mutta sitä ei onneksi tarvitse viettää uunin vieressä vahtiessa.

Kaura-omenapaistos

6 annosta

Kauraseos

 • 3 ½ dl kaurahiutaleita
 • 125 g voita
 • ½ tl kanelia
 • 3 rkl fariinisokeria
 • 1 tl aitoa vaniljauutetta

Täyte

 • 3-4 suurta omenaa
 • 100 g pakastevadelmia
 • 3 rkl hienoa sokeria
 • 1 tl kanelia
 • 1 tl vaniljasokeria
 • ½ tl kardemummaa
 • 50 g valkosuklaata

Aloita voitelemalla uunivuoka. Sekoita tämän jälkeen vuuassa keskenään viipaloidut omenalohkot, vadelmat, sokeri ja mausteet. Jos käytät pelkkiä pakastemarjoja, kannattaalaittaa sekaan 1 rkl perunajauhoja, niin ei tule niin vetistä. Sulata voi mikrossa. Sekoita sulatettuun voihin sokeri, kaurahiutaleet ja mausteet. Kaada kauraseos uunivuokaan päälimmäiseksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Seuraa loppuvaiheessa pintaa, ettei se pala. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentoi