Sipuli-sitruunabroileria

Jääkaapissa oli paketillinen broileria. Siitä oli tarkoitus valmistaa päivällinen. Mietin pitkään, että mitä siitä tekisin. Muistin, että joskus olen tehnyt pollo limonelloa Pastanjauhantaa blogin ohjeella. Nyt ei kuitenkaan käsillä ollut juurikaan noita aineita ja kaupassa oli jo käyty, joten päätin soveltaa. Mielestäni onnistuin erinomaisestitämän ruuan kanssa. Pidän itse broilerista ja söisin sitä mieluusti useammin. Varsin usein siitä tulee kuitenkin tehtyä salaattia eri muodoissa. Itse tykkäisin tehdä myö erilaisia curruja, mutta toinen puolisko ei oikein niistä välitä. Niinpä olen tehnyt curryt itselleni kasvisversiona. Tämä kanaruoka kuitenkin upposi hyvin meille molemmille. Sitruuna ja inkivääri ovat mielestäni todella hyviä mausteita kanalle, joten niitä kannattaa kokeilla muihinkin kanaruokiin. Inkivääri kannattaisi oikeasti laittaa tuoreena, mutta minulle nyt sattui olemaan säilykettä. Samoin sitruunanmehu olisi parempaa tuoreesta puristettuna, mutta tässä tapauksessa sai tiiviste kelvata. (Ruuanlaiton jälkeen muistin, että jääkaapissa on kaksiisoa sitruunaa…) Kastike toimii oivasti sekä riisin, että pastan kaverina. Itse nautin sen kanssa vielä hitusen mango chutneyta, sillä makean ja happaman liitto on ehkä parasta mitä tiedän. Kastike valmistuu samaan aikaan kuin riisit kypsyvät eli kyseessä on todellinen pikaruoka ja sen valmistaminen onnistuu mainiosti kiireisenä arki-iltanakin.

Sipuli-sitruunabroileria

4 annosta

 • 1 pkt (n. 400 g) broilerin rintafileitä
 • 3 pientä sipulia
 • 1 yksikyntinen valkosipuli
 • reilu 1 tl inkivääritahnaa
 • mustapippuria
 • suolaa
 • kurkumaa
 • 1 tlk pieniä ananaspaloja mehussa
 • ½ dl sitruunamehua
 • 1 prk sipulikermaa
 • 2 dl vettä
 • (Maizenaa)

Paloittele broilerin rintafileet kuutioiksi. Voit toki käyttää valmiiksi suikaloituja, mutta mielestäni näin saa mehevämpää. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää pannulle broilerin palaset, seka oikein hienoksi pilkotut sipulit. Paista aineksia niin kauan, että sipuli pehmenee ja alkaa saostua. Lisää joukkoon inkivääri, sekä mustapippuri ja suola. Kaada panulle kerma ja vesi. Kiehauta. Lisää tämän jälkeen sitruunamehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. (Jos sitruunamehun laittaa kylmään kastikkeeseen, leikkaa se kiinni). Värjää kastike kauniin väriseksi kurkumalla. Lisää valutetut ananaspalat ja kiehauta. Suurusta tarvittaessa Maizenalla haluamasi paksuiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *