Tuorejuustotäytteiset paprikat

Näitä kyseisiä paprikoita olen nauttinut useasti kummieni luona. Täytteet ovat hieman vaihdelleet, mutta aina ne ovat olleet mitä parhaimpia. Nyt päätin kokeille näitä omassa grillissä ja tein hieman erilaisen täytteen. Näihin paprikoihin voi laittaa oman makunsa mukaan täytteitä. Juuston maulla ei ole mitään merkitystä lopputulokseen. Parhaiten nämä paprikat onnistuvat valkoisiin suippopaprikoihin. Näitä saa ainakin Lidleistä ostettua, en ole tainnut näitä muualla nähdäkkään. Lisäksi tämä paprika on myynnissä vain kausittain. Suosittelen kokeilemaan paprikoita myös muuhun ruuanlaittoon. Ovat maultaan hyvin erilaisia kuin perinteiset punaiset paprikat. paprikat onnistuvat myös uunissa, mikäli sinulla ei ole grilliä käytössäsi. Paista silloin paprikoita foliossa 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paprikat ovat toimiva lisäke esimerkiksi grillatulle lohelle tai broilerille.

Grillipaprikat

3 annosta

  • 3 valkoista suippopaprikaa
  • ½ rs aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
  • ½ pkt fetaa (100 g)
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • kuivattua oreganoa
  • mustapippuria

Tilsi feta tuorejuuston joukkoon. Purista sekaan valkosipuli ja hienonnetut basilikan lehdet. Mausta pippurilla ja oreganolla. Poista paprikoista hatut. Viillä kylki auki paprikasta ja poist siemenet ja valkoiset osat. Lusikoi täyte paprikoihin. Kääri paprikat tiiviisti yksitellen folioon. Grillaa noin 15-20 minuuttia, riippuen siitä kuin pehmeitä paprikoistasi haluat.

Kommentoi